Mazda CX‌-90 Forum banner

CX-90 PHEV GT Alberta Kanada

9.5K views 31 replies 10 participants last post by  muchomucho  
#1 ·
Cześć wszystkim!
To jest mój CX-90, odebrałem go w połowie lipca. Ma już 6000 km i nie miałem żadnych problemów! Zrobiłem pełne PPF na przodzie aż do dachu i zrobiłem powłokę ceramiczną wewnątrz i na zewnątrz.
Czekam na dostawę dywaników podłogowych Mazda premium i mam już gotowy zimowy zestaw kół. Rozważam również zabezpieczenie antykorozyjne z Sublime surfacing tutaj w Edmonton i dodanie osłon błotników przed zimą.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Wybrałem opony 265/55R19 na felgach Toyo Observe GS-6. Zaryzykowałem trochę z brązową felgą, ale myślę, że będzie wyglądać świetnie na zimę!

#2 ·
Witajcie wszyscy!
To jest moje CX-90, odebrałem go w połowie lipca. Ma już 6000 km i nie miałem żadnych problemów! Zrobiłem pełne PPF z przodu aż do dachu i powłokę ceramiczną wewnątrz i na zewnątrz samodzielnie.
Czekam na dostawę dywaników podłogowych Mazda premium i mam już gotowy zimowy zestaw kół. Planuję również zabezpieczenie antykorozyjne z Sublime surfacing tutaj w Edmonton i dodanie chlapaczy przed zimą.

View attachment 980
View attachment 979
View attachment 982
View attachment 983
View attachment 981
View attachment 985
View attachment 984
Wybrałem 265/55R19 na Toyo Observe GS-6. Zaryzykowałem trochę z brązowym kołem, ale myślę, że będzie wyglądać świetnie na zimę!
Witajcie wszyscy!
To jest moje CX-90, odebrałem go w połowie lipca. Ma już 6000 km i nie miałem żadnych problemów! Zrobiłem pełne PPF z przodu aż do dachu i powłokę ceramiczną wewnątrz i na zewnątrz samodzielnie.
Czekam na dostawę dywaników podłogowych Mazda premium i mam już gotowy zimowy zestaw kół. Planuję również zabezpieczenie antykorozyjne z Sublime surfacing tutaj w Edmonton i dodanie chlapaczy przed zimą.

View attachment 980
View attachment 979
View attachment 982
View attachment 983
View attachment 981
View attachment 985
View attachment 984
Wybrałem 265/55R19 na Toyo Observe GS-6. Zaryzykowałem trochę z brązowym kołem, ale myślę, że będzie wyglądać świetnie na zimę!
Ładne zdjęcia wnętrza! Nasz Premium Plus Soul Red ma takie samo wnętrze. Oczekujemy dostawy w ciągu miesiąca. Pozwól, że zapytam, jakie masz plany dotyczące wstępnej obróbki białej skóry Napa? Dzięki za podzielenie się.

#4 ·
Witamy na forum,

Świetne zdjęcia, bardzo podoba mi się również sztuka na ścianie w tle.
Dzięki za zdjęcia kół zimowych. Czy miał Pan/Pani okazję je zważyć? Może zważyć koło/oponę OEM, jeśli je Pan/Pani zdemontował(a).

Prosimy o informację, jak sprawuje się w sezonie zimowym.

#14 ·
Ładne maty podłogowe, dzięki za zdjęcia.
Powinny świetnie sprawdzić się zimą.

Zimowy zestaw kół i opon wygląda świetnie i jesteś gotowy. Jestem na Hawajach i jest 81 stopni i słonecznie na zewnątrz, dziś w nocy minimum 72 (chłodno). Nie. ;) Mieszkałem w Chicago przez 5 zim. o_O
Dziękuję! Mieliśmy już tu w Edmonton w nocy do 14f 🥶

#19 ·
Cześć!
Zbliżam się do 20 000 km po 8 miesiącach i wykonałem pierwszy przegląd przy 16 000 km.
Chcę trochę zaktualizować informacje na temat wszystkich dotychczasowych napraw i akcji serwisowych...
Przy 9000 km w październiku komunikat o błędzie "usterka hybrydowa", dealer przeprowadził aktualizacje i już się nie pojawił. Akcja serwisowa 6123H dotycząca ostrzeżenia systemu wykrywania pieszych zakończona.
Przy 11 500 km w listopadzie akcja serwisowa 6323J dotycząca utraty mocy i 6223J dotycząca kamery 360 stopni zakończona.
Przy 16 000 km w styczniu pierwszy przegląd i naprawa hałasu w przednim zawieszeniu, gdzie po prostu nasmarowano części. Od tamtej pory nie słyszałem tego.
Zwróciłem również uwagę na fakt, że drzwi kierowcy wydają stukający dźwięk, a adaptacyjny tempomat zwalnia podczas wyprzedzania ciężarówek.
Przy 17 500 km pod koniec stycznia Mazda wydała aktualizację, aby rozwiązać problem z tempomatem. Od tego czasu nie miałem żadnego spowolnienia podczas wyprzedzania.
Osiągając 20 000 km, części do akcji serwisowej 6524A dotyczącej nagłego wzrostu siły wspomagania kierownicy dotarły, a także hałas drzwi został spowodowany przez chromowaną listwę u góry uderzającą w tylną listwę. Części są dostępne dla obu stron. Muszę oddać CX-90 do tych napraw i wrócić do letnich opon.
Zdecydowanie trochę niewygodne, że trzeba tak wiele razy odwiedzać dealera, ale zawsze dają mi samochód zastępczy, a Mazda wydaje się panować nad problemami. Miejmy nadzieję, że nie będzie większej awarii, ponieważ wciąż uwielbiam CX-90!

#21 ·
Mam prawie taką samą specyfikację jak Twoja, więc doceniam informacje i zdjęcia. Wahałem się co do koloru, a Twoje zdjęcia pomogły mi wybrać niebieski i jak dotąd jestem bardzo zadowolony. (Niebieski na białym PHEV GT z osłonami przeciwbłotnymi. Poszedłem jednak z matami Amazon) Właśnie dostałem swój, więc wszystkie wezwania do naprawy i poprawki zostały wykonane w fabryce.

Nie chciałem też wozić zamontowanych opon, więc kupiłem tylko zestaw opon zimowych do zamontowania na felgach OE.

#22 ·
Mam prawie taką samą specyfikację jak Ty, więc doceniam informacje i zdjęcia. Wahałem się co do koloru i Twoje zdjęcia pomogły mi wybrać niebieski i jak dotąd jestem bardzo zadowolony. (Niebieski na białym PHEV GT z osłonami przeciwbłotnymi. Poszedłem jednak z matami Amazon.) Właśnie dostałem swój, więc wszystkie wezwania do naprawy i poprawki zostały wykonane w fabryce.

Nie chciałem też wozić zamontowanych opon, więc kupiłem po prostu zestaw zimówek do zamontowania na felgach OE.
Cieszę się, że pomogło Ci to podjąć decyzję! Nadal jestem bardzo zadowolony z wyboru koloru.
Tak, mam nadzieję, że po prawie roku produkcji naprawili większość błędów.
Te 21" zajmują dużo miejsca i są bardzo ciężkie do przenoszenia!

#24 ·
Hey, I have a CX90-GT and thinking of applying ceramic coating. Is there any product you can recommend, and a video or description on application method? Thank you.
Jeśli chcesz łatwą powłokę ceramiczną, spójrz na ceramiczną powłokę w sprayu Turtle Wax (suchą, nie mokrą). Jest to roczna powłoka, która wydaje się bardzo łatwa w aplikacji. Poszedłem jednak z opcją oferowaną przez dealera.

#29 ·
Kilka aktualizacji dotyczących samochodu.
Kilka tygodni temu ponownie pojechałem do dealera z powodu kilku różnych problemów:
Radio przestawało odtwarzać FM, Sirius XM, a nawet Spotify w Apple CarPlay. Zrobili aktualizację i jak dotąd jest dobrze.
Szarpnięcia skrzyni biegów, na razie nic z tym nie mogą zrobić... aktualizacja wkrótce.
Ponadto monitorowanie martwego pola sygnalizowało obecność pojazdu, nawet gdy go nie było. Zrobili kolejną aktualizację.
W ciągu ostatniego roku było tak wiele aktualizacji oprogramowania, że naprawdę chciałbym, żeby Mazda pozwoliła na to w domu przez Wi-Fi, zamiast za każdym razem odwiedzać dealera i zostawiać tam samochód w celu diagnostyki.

#30 ·
Do powłoki ceramicznej możesz to zrobić sam -

Mnóstwo produktów na rynku. Pamiętaj, aby dobrze wyczyścić powierzchnię przed nałożeniem.

Aplikacja domowa nie będzie trwała tak długo, jak ta nałożona przez warsztat detailingowy, ale powinna pomóc. Zastosowałem powłokę ceramiczną w sprayu, gdy tylko dostałem mojego CX-90 i pomogła ona utrzymać czystość wykończenia, ale nie zapobiegła ani nie zatrzymała wytrawiania ptasich odchodów w lakierze bezbarwnym w krótkim czasie, zanim mogłem usunąć wyschnięte odchody.